VERBIER

We were asked to design and make a collection of pieces that were to be displayed in a chalet that was having a total redesign. The chalets interior was clad with aged pine. So, it was important to find colours and textures that would not get lost amongst the alpine feel of the place.

We used a combination of American black walnut and sycamore on the wooden pieces and a distressed bronze finish on the metal furniture, which when combined with the walnut brought all of the pieces together.

The dining table really sets the tone of the chalet. The consecutive crown cut walnut veneers on the table top have a more contemporary woody feel when connected well with the modern light fittings above. The base of the table and the tablet top shared the feature of a sycamore inlay. This ads highlights to the curved nature of the table.

Ski chalets are a social place where friends and family eat, drink and play together. It was important to create fluidity between the dining area and the lounge area. Where the console table, coffee table and side tables all share certain features but are individually unique in their own right.

We had huge fun working alongside the interior designer Nicola Hulbert and her client. We thrive on working on projects like these as it allows us to work with mixed materials whilst finding ways for them to complement one another.

jmw furniture verbier project